About
Playlists
Sign up
3

Antreprenoriat pentru tinerii cu deficiențe de auz

Join
OverviewBadges

Antreprenoriat pentru tinerii cu deficiențe de auz

Join

Content

În era afacerilor start-up digitalizate, asociem adesea antreprenoriatul cu începerea unei noi afaceri. A fi antreprenor are mai mult de-a face cu felul în care gândești și faci lucrurile diferit. Poți fi antreprenor chiar dacă lucrezi pentru altcineva. Înseamnă că ai caracteristicile adesea asociate cu antreprenorii, cum ar fi încrederea în sine, nevoia de realizare, flexibilitatea, perseverența și responsabilitatea pentru propriul destin. A fi antreprenor înseamnă a gândi liber, a învăța din eșecuri și a merge mai departe.
Gândirea antreprenorială include următoarele caracteristici:
- A gândi în viitor și a avea o viziune pentru viitor
- Vederea oportunităților în scenarii nu atât de evidente și explorarea lor
- Întâlnirea cu oameni din diferite medii sociale, creșterea unei rețele și extinderea perspectivelor
- Căutarea îndrumării și sprijinului sub formă de mentorat - pentru a vizualiza mai bine un obiectiv
- Să fii agil, adaptabil și să găsești noi modalități de a te adapta la schimbare
Oricine poate avea un spirit antreprenorial atâta timp cât acordă prioritate auto-dezvoltării, căutând oportunități și fiind inovatoare, pline de resurse și flexibile.
Oamenii recurg la mai multe moduri de a construi și îmbunătăți abilitățile antreprenoriale. Strategii eficiente:
• Alegeți o cale diferită și încercați să găsiți noi modalități de a rezolva o problemă
• Nu lăsați provocările să vă descurajeze; luptați corect și folosiți toate resursele disponibile
• Oferiți-vă voluntar pentru a conduce și a arăta inițiativă ori de câte ori puteți; leadershipul și proactivitatea sunt abilități antreprenoriale cheie
• Învățați de la un mentor care vă poate sfătui cu privire la urmărirea oportunităților
• Urmați un curs care vă ajută să vă dezvoltați abilitățile de management și conducere

Persoanele cu deficiențe de auz pot fi antreprenori, valorificându-și experiențele și perspectivele unice pentru a identifica oportunități de afaceri și a dezvolta soluții inovatoare. Deși se pot confrunta cu unele provocări legate de comunicare și de accesul la informații, există multe strategii și instrumente care le pot ajuta să reușească în domeniul antreprenoriatului.

Iată câteva modalități prin care persoanele cu deficiențe de auz pot deveni antreprenori:

Utilizați tehnologia de asistență: Există multe instrumente și tehnologii disponibile care pot ajuta persoanele cu deficiențe de auz să comunice și să acceseze informațiile mai eficient. De exemplu, serviciile de releu video și telefoanele subtitrate pot ajuta la convorbirile telefonice, în timp ce software-ul de conversie a vorbirii în text și serviciile de transcriere pot ajuta la comunicarea scrisă.
Construiți o rețea puternică de sprijin: O rețea de mentori, consilieri și colegi poate fi de neprețuit în antreprenoriat. Antreprenorii cu deficiențe de auz pot căuta sprijin din partea altor proprietari de afaceri surzi sau cu probleme de auz, precum și din partea organizațiilor care oferă resurse și formare pentru antreprenorii cu dizabilități.

Concentrați-vă pe comunicarea vizuală și tactilă: Antreprenorii cu deficiențe de auz pot avea nevoie să se bazeze mai mult pe metodele de comunicare vizuală și tactilă, cum ar fi limbajul semnelor, gesturile și expresiile faciale. De asemenea, aceștia pot utiliza mijloace vizuale, cum ar fi diagrame și imagini, pentru a comunica mai eficient cu clienții și clienții.

Profitați de perspectiva lor unică: Faptul de a avea deficiențe de auz poate oferi o perspectivă unică și o înțelegere a nevoilor și experiențelor altor persoane surde sau cu deficiențe de auz. Antreprenorii pot folosi această perspectivă pentru a identifica oportunități de afaceri și pentru a dezvolta produse sau servicii care să satisfacă nevoile acestei piețe insuficient deservite.

În general, persoanele cu deficiențe de auz pot fi antreprenori de succes dacă își valorifică punctele forte, dacă utilizează tehnologia de asistență, dacă își creează o rețea de sprijin puternică și dacă se concentrează pe metodele de comunicare vizuală și tactilă.

Acest playlist vă va scoate din zona de confort dar vă va iniția într-un șir de informații, idei și abilități pe care puteți să construiți pe viitor pentru a deveni un antreprenor de succes.

Activities to complete

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
Puterea ideilor: Un atelier pentru tinerii cu deficiențe de auz
Mandatory
1 hour 30 minutes
View full activity

Skills

ESCO
#problem solving
ESCO
#deal with tasks independently
ESCO
#conducting presentations to the public
ESCO
#teamwork methods
ESCO
#adapt communication style according to target audience
ESCO
#communication related to hearing impairment
ESCO
#adapt communication style according to recipient
ESCO
#a sales strategy
GREENCOMP
#Individual initiative
ESCO
#hearing impairment
ESCO
#deliver visual presentation of data
ESCO
#collaborate for social inclusion
ESCO
#able to use online communication tools
ESCO
#achieve visual presentation changes
ESCO
#business initiative
Activities: 2
Started: 2
Completed playlist: 0
Time to complete: 1 hour 30 minutes
Share:

Organisers

Asociatia Babilon Travel
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists