Over
Playlists
Meld je aan
4

Eco-friend, Eco-cool

Deelnemen
OverzichtBadges

Eco-friend, Eco-cool

Deelnemen

Inhoud

În decursul ultimilor 150 de ani, temperatura medie a crescut cu aproape 0,8ºC în general şi cu aproximativ 1ºC în Europa. Unsprezece din ultimii doisprezece ani (1995-2006) se numără printre cei 12 ani cu cea mai mare căldură înregistrată instrumental la suprafaţa globului (din 1850). Fără o acţiune globală de limitare a emisiilor, IPCCse aşteaptă ca temperaturile globale să mai crească cu 1,8 până la 4,0ºC până în 2100. Aceasta înseamnă că creşterea temperaturii începând cu perioada preindustrială ar fi peste 2°C. Peste acest prag, este pe departe mult mai probabil să aibă loc schimbări ireversibile şi posibil catastrofice. (Mai multe informaţii)

Impacturileschimbărilor climaticesunt deja observate şi sunt prevăzute a deveni mai pronunţate. Evenimentele climatice extreme, inclusiv valurile de căldură, perioadele de secetă şi de inundaţii sunt preconizate a deveni mai frecvente şi mai intense. În Europa, cele mai mari creşteri de temperatură se produc în sudul Europei şi în regiunea arctică. Precipitaţiile scad în sudul Europei şi cresc în nord/nord-vest. Aceasta determină impacturi asupra ecosistemelor naturale, a sănătăţii umane şi a resurselor de apă. Sectoarele economice, precum silvicultura, agricultura, turismul şi construcţiile vor suporta în mare parte consecinţe dăunătoare. Sectorul agricol din nordul Europei poate beneficia de o creştere limitată a temperaturii.

Pentru a stopa pierderea biodiversităţii, trebuie reduse în mod semnificativ emisiile globale de gaze cu efect de seră, şi, în acest sens, se stabilesc politici specifice.

Principalele surse ale gazelor cu efect de seră produse de oameni sunt:

arderea combustibililor fosili pentru producerea de electricitate, transport, industrie şi gospodării;
schimbări privitoare la agricultură şi la utilizarea terenurilor, cum ar fi defrişarea;
depozitarea deşeurilor; şi
utilizarea gazelor industriale fluorurate.
Fiecare dintre noi poate contribui la combaterea încălzirii globale, adoptând câteva obiceiuri foarte simple în viața de zi cu zi: https://www.youtube.com/watch?v=jrTTdoaYf08

Activiteiten om te voltooien

Voltooi de volgende activiteiten, verdien badges en je zult de voortgang van je playlist zien
Schimbările climatice
Verplicht
30 minuten
Bekijk volledige activiteit

Vaardigheden

ESCO
#analyse new recycling opportunities
ESCO
#administer environmental protection measures
Activiteiten: 3
Gestart: 1
Voltooide playlist: 0
Tijd om te voltooien: 2 uren 30 minuten
Delen:

Organisatoren

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca
Badgecraft host dit platform en ontwikkelt het samen met toonaangevende educatieve organisaties. Het programma Erasmus+ van de Europese Unie heeft cofinanciering verleend voor de bouw van de eerste versie van dit platform. Neem contact op met support@badgecraft.eu.
Platform
Wijzigen in een andere taal:
Mede gefinancierd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie
HomeKaartActiviteitenPlaylists