О нас
Плейлисты
Зарегистрироваться
4

Eco-friend, Eco-cool

Присоединяйтесь
ОбзорБейджи

Eco-friend, Eco-cool

Присоединяйтесь

Содержание

În decursul ultimilor 150 de ani, temperatura medie a crescut cu aproape 0,8ºC în general şi cu aproximativ 1ºC în Europa. Unsprezece din ultimii doisprezece ani (1995-2006) se numără printre cei 12 ani cu cea mai mare căldură înregistrată instrumental la suprafaţa globului (din 1850). Fără o acţiune globală de limitare a emisiilor, IPCCse aşteaptă ca temperaturile globale să mai crească cu 1,8 până la 4,0ºC până în 2100. Aceasta înseamnă că creşterea temperaturii începând cu perioada preindustrială ar fi peste 2°C. Peste acest prag, este pe departe mult mai probabil să aibă loc schimbări ireversibile şi posibil catastrofice. (Mai multe informaţii)

Impacturileschimbărilor climaticesunt deja observate şi sunt prevăzute a deveni mai pronunţate. Evenimentele climatice extreme, inclusiv valurile de căldură, perioadele de secetă şi de inundaţii sunt preconizate a deveni mai frecvente şi mai intense. În Europa, cele mai mari creşteri de temperatură se produc în sudul Europei şi în regiunea arctică. Precipitaţiile scad în sudul Europei şi cresc în nord/nord-vest. Aceasta determină impacturi asupra ecosistemelor naturale, a sănătăţii umane şi a resurselor de apă. Sectoarele economice, precum silvicultura, agricultura, turismul şi construcţiile vor suporta în mare parte consecinţe dăunătoare. Sectorul agricol din nordul Europei poate beneficia de o creştere limitată a temperaturii.

Pentru a stopa pierderea biodiversităţii, trebuie reduse în mod semnificativ emisiile globale de gaze cu efect de seră, şi, în acest sens, se stabilesc politici specifice.

Principalele surse ale gazelor cu efect de seră produse de oameni sunt:

arderea combustibililor fosili pentru producerea de electricitate, transport, industrie şi gospodării;
schimbări privitoare la agricultură şi la utilizarea terenurilor, cum ar fi defrişarea;
depozitarea deşeurilor; şi
utilizarea gazelor industriale fluorurate.
Fiecare dintre noi poate contribui la combaterea încălzirii globale, adoptând câteva obiceiuri foarte simple în viața de zi cu zi: https://www.youtube.com/watch?v=jrTTdoaYf08

Мероприятия для завершения

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
Schimbările climatice
Обязательно
30 минут
View full activity

Умения

ESCO
#analyse new recycling opportunities
ESCO
#administer environmental protection measures
Мероприятия: 3
Начато: 1
Завершенный плейлист: 0
Время на выполнение: 2 часа 30 минут
Поделиться:

Организаторы

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca
Badgecraft размещает эту платформу и разрабатывает ее вместе с ведущими образовательными организациями. Программа Европейского Союза Erasmus+ выделила софинансирование для создания первой версии этой платформы. Свяжитесь с support@badgecraft.eu.
Платформа
Изменить язык:
Со-финансировано в рамках программы Erasmus+ Европейского Союза
Домашняя страницаКартаМероприятияПлейлисты