About
Playlists
Sign up

Incluziune și Accesibilitate

Join
OverviewBadges

Incluziune și Accesibilitate

Join

Content

Conform datelor Eurostat, în România, aproximativ un sfert din populația cu vârsta de 16 ani și peste, are dizabilități. Dintre acestea, persoanele cu limitări severe de activitate reprezintă 6% din populație. (1,2 milioane de persoane).
Conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, tipurile de handicap sunt: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mental, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare. Gradele de handicap sunt: grav, sever, grav, mediu și ușor.
Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități, semnată de România la 26 septembrie 2007, recunoaște în mod explicit dizabilitatea ca fiind o problemă de drepturile omului și, de asemenea, că "este un concept în evoluție și că rezultă din interacțiunea dintre persoanele cu dizabilități și barierele și factorii de mediu care împiedică participarea lor deplină și efectivă în societate în condiții de egalitate cu ceilalți". Acele condiții sociale, economice, juridice, politice și de mediu care acționează ca bariere în calea exercitării depline a drepturilor persoanelor cu dizabilități trebuie identificate și înlăturate, astfel încât persoanele cu dizabilități să își poată îndeplini rolul în societate ca toți ceilalți.
Accesibilizarea spațiilor pentru a se asigura exploatarea acestora și de către persoanele cu dizabilități nu trebuie privită ca pe un privilegiu ci ca pe o normalitate ce răspunde diversității umane, ca o manifestare a înțelepciunii și empatiei umane.

Activities to complete

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
Incluziunea persoanelor cu dizabilități
Mandatory
1 hour
View full activity

Content

Schimbul de informații este o parte esențială a educației și a libertății. Fără ele, am fi limitați în capacitatea noastră de a crea și de a ne dezvolta. Aceste două lucruri sunt vitale pentru experiența noastră pământeană ca ființe umane. Căci libertatea este calea văzută de ochii educați.
Incluziunea socială presupune cunoaștere și schimb de informații. Beneficiul transmiterii cunoștințelor dar și a dezbaterilor pe anumite teme dă naștere progresului.
Activitatea constă în ați invita la o întâlnire, o cafea, ceai, 5 prieteni cu care să diseminezi cele aflate în activitățile precedente. Va urmaa o dezbatere în care vor fi discutate teme precum incluziunea socială, tipuri de dizabilități, ce înseamnă un oraș accesibil, accesilibitatea persoanelor cu dizabilități în Cluj-Napoca și așa mai departe.


Get activity badge

Sharing is Caring Get this badge

Scopul acestui badge este recunoașterea unor abilități dezvoltate pe parcursul acestei activități și realizarea cerințelor.
Acest badge atestă schimbul de informații, dezbaterea, inițiativa, proiectarea, comunicarea etc. Lucrând împreună în grup, schimbul de informații aduce noi idei și inițiative, dar și conștientizarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități.


Tasks
Task no.1
Evidence verified by: one activity organiser
După dezbaterea temelor mai sus menționate în grupul de prieteni, veți crea împreună un poster (A4) cu titlul Incluziune și accesibilitate. Pot conține descrieri, citate, expresii, desene etc.
Badge-ul se acordă după trimiterea unei poze al posterului.

Activities: 3
Started: 0
Completed playlist: 0
Time to complete: 3 hours
Share:

Organisers

Asociatia Babilon Travel
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists