Lisätiedot
Soittolistat
Rekisteröidy
4

Eco-friend, Eco-cool

Liity
YleiskatsausOsaamismerkit

Eco-friend, Eco-cool

Liity

Lisätiedot

În decursul ultimilor 150 de ani, temperatura medie a crescut cu aproape 0,8ºC în general şi cu aproximativ 1ºC în Europa. Unsprezece din ultimii doisprezece ani (1995-2006) se numără printre cei 12 ani cu cea mai mare căldură înregistrată instrumental la suprafaţa globului (din 1850). Fără o acţiune globală de limitare a emisiilor, IPCCse aşteaptă ca temperaturile globale să mai crească cu 1,8 până la 4,0ºC până în 2100. Aceasta înseamnă că creşterea temperaturii începând cu perioada preindustrială ar fi peste 2°C. Peste acest prag, este pe departe mult mai probabil să aibă loc schimbări ireversibile şi posibil catastrofice. (Mai multe informaţii)

Impacturileschimbărilor climaticesunt deja observate şi sunt prevăzute a deveni mai pronunţate. Evenimentele climatice extreme, inclusiv valurile de căldură, perioadele de secetă şi de inundaţii sunt preconizate a deveni mai frecvente şi mai intense. În Europa, cele mai mari creşteri de temperatură se produc în sudul Europei şi în regiunea arctică. Precipitaţiile scad în sudul Europei şi cresc în nord/nord-vest. Aceasta determină impacturi asupra ecosistemelor naturale, a sănătăţii umane şi a resurselor de apă. Sectoarele economice, precum silvicultura, agricultura, turismul şi construcţiile vor suporta în mare parte consecinţe dăunătoare. Sectorul agricol din nordul Europei poate beneficia de o creştere limitată a temperaturii.

Pentru a stopa pierderea biodiversităţii, trebuie reduse în mod semnificativ emisiile globale de gaze cu efect de seră, şi, în acest sens, se stabilesc politici specifice.

Principalele surse ale gazelor cu efect de seră produse de oameni sunt:

arderea combustibililor fosili pentru producerea de electricitate, transport, industrie şi gospodării;
schimbări privitoare la agricultură şi la utilizarea terenurilor, cum ar fi defrişarea;
depozitarea deşeurilor; şi
utilizarea gazelor industriale fluorurate.
Fiecare dintre noi poate contribui la combaterea încălzirii globale, adoptând câteva obiceiuri foarte simple în viața de zi cu zi: https://www.youtube.com/watch?v=jrTTdoaYf08

Suoritettavat aktiviteetit

Suorita seuraavat toimet, ansaitse merkkejä ja näet soittolistan edistymisen päivitettynä
Schimbările climatice
Pakollinen
30 minuuttia
Näytä koko aktiviteetti

Lisätiedot

Ce este reciclarea?
Reciclarea este procesul prin care deseurile “cu valoare”, precum ambalajele, spre exemplu, sunt transformate in materie prima secundara pentru fabricarea de noi produse.
Beneficiile reciclarii sunt multiple, de aceea este foarte important ca fiecare dintre noi sa inteleaga faptul ca in spatele legilor drastice privind reciclarea stau idei si principii solide, benefice comunitatilor.
In plus, reciclarea nu numai ca aduce beneficii mediului, dar are și un efect pozitiv asupra economiei.

Beneficiile reciclarii pentru mediu
Prin reciclare se diminueaza considerabil depunearea deseurilor la gropile de gunoi care nu numai ca polueaza masiv mediu dar creeaza si o imagine dezolanta a oraselor, distrugand sanatatea celor care locuiesc in preajma lor recicland, poluantii eliberati de obicei in apa si aer prin depunerea deseurilor la gropile de gunoi, se diminueaza considerabil prin reciclare se reduc emisiile de gaze cu efect de sera din atmosfera. Acest lucru se realizeaza prin inlocuirea materiei prime virgine folosite, cu materie prima secundara, rezultata in urma reciclarii. prin reciclare economisim pe termen lung cheltuielile comunitatii cu energia, daca ne gandim doar la faptul ca energia economisita prin reciclarea unei singure sticle poate alimenta un bec timp de patru ore
prin reciclare se conserva resursele naturale ale Pamantului

Ce materiale pot fi reciclate?
In zilele noastre, cea mai mare parte din produsele diverselor industrii pot fi reciclate: ambalaje, sticla, metal, electrice si electronice, baterii, anvelope si mase plastice, baterii, ulei uzat si nu numai.

Ce trebuie să faci?
Ajută planeta: Adună 5 ambalaje diferite de carton, 5 ambalaje de plastic și 1 de sticlă și reciclează-le prin intermediul unor containere speciale din apropiere.


Materiaali

  • Protecția mediului prin colectare selectivă

Hanki aktiviteetti-merkki

Reciclez responsabil Hanki tämä merkki

Prin intermediul acestui badge vei conștientiza importanța reciclării ca modalitate de combatere a încălzirii globale. Vei vedea cât de simplu și de interesant este ca, prin comportamentul nostru, să păstrăm planeta curată.
Tehtävät
Tehtävä nro.1
Issued by organiser or scanning QR code
Scrie o listă cu locurile unde ai găsit 3 puncte publice de reciclare în apropierea locuinței tale (ex. Pe strada Castanelor, lănga magazinul alimentar)
Tehtävä nro.2
Issued by organiser or scanning QR code
2. Trimite 2 poze făcute de tine în timp ce reciclezi materiale de hârtie sau plastic.

Sijainti

Romania

Taidot

ESCO
#analyse new recycling opportunities
ESCO
#administer environmental protection measures
Aktiviteetit: 3
Alkoi: 1
Soittolista suoritettu: 0
Suoritusaika: 2 tuntia 30 minuuttia
Jaa:

Järjestäjät

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca
Badgecraft isännöi tätä alustaa ja kehittää sitä yhdessä johtavien koulutusorganisaatioiden kanssa. Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta myönnettiin osarahoitusta tämän foorumin ensimmäisen version rakentamiseen. Ota yhteyttä support@badgecraft.eu.
Alusta
Vaihda toiseen kieleen:
Osarahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta
EtusivuKarttaAktiviteetitSoittolistat