A propos
Playlists
S'inscrire
1

Reciclez responsabil

Romania
S'inscrire
Vue d'ensembleBadges

Reciclez responsabil

Romania
S'inscrire

Contenu

Ce este reciclarea?
Reciclarea este procesul prin care deseurile “cu valoare”, precum ambalajele, spre exemplu, sunt transformate in materie prima secundara pentru fabricarea de noi produse.
Beneficiile reciclarii sunt multiple, de aceea este foarte important ca fiecare dintre noi sa inteleaga faptul ca in spatele legilor drastice privind reciclarea stau idei si principii solide, benefice comunitatilor.
In plus, reciclarea nu numai ca aduce beneficii mediului, dar are și un efect pozitiv asupra economiei.

Beneficiile reciclarii pentru mediu
Prin reciclare se diminueaza considerabil depunearea deseurilor la gropile de gunoi care nu numai ca polueaza masiv mediu dar creeaza si o imagine dezolanta a oraselor, distrugand sanatatea celor care locuiesc in preajma lor recicland, poluantii eliberati de obicei in apa si aer prin depunerea deseurilor la gropile de gunoi, se diminueaza considerabil prin reciclare se reduc emisiile de gaze cu efect de sera din atmosfera. Acest lucru se realizeaza prin inlocuirea materiei prime virgine folosite, cu materie prima secundara, rezultata in urma reciclarii. prin reciclare economisim pe termen lung cheltuielile comunitatii cu energia, daca ne gandim doar la faptul ca energia economisita prin reciclarea unei singure sticle poate alimenta un bec timp de patru ore
prin reciclare se conserva resursele naturale ale Pamantului

Ce materiale pot fi reciclate?
In zilele noastre, cea mai mare parte din produsele diverselor industrii pot fi reciclate: ambalaje, sticla, metal, electrice si electronice, baterii, anvelope si mase plastice, baterii, ulei uzat si nu numai.

Ce trebuie să faci?
Ajută planeta: Adună 5 ambalaje diferite de carton, 5 ambalaje de plastic și 1 de sticlă și reciclează-le prin intermediul unor containere speciale din apropiere.


Matériel

  • Protecția mediului prin colectare selectivă

Get activity badge

Reciclez responsabil Get this badge

Prin intermediul acestui badge vei conștientiza importanța reciclării ca modalitate de combatere a încălzirii globale. Vei vedea cât de simplu și de interesant este ca, prin comportamentul nostru, să păstrăm planeta curată.
Tâches
Tâche n°1
Émis par l'organisateur ou code QR à scanner
Scrie o listă cu locurile unde ai găsit 3 puncte publice de reciclare în apropierea locuinței tale (ex. Pe strada Castanelor, lănga magazinul alimentar)
Tâche n°2
Émis par l'organisateur ou code QR à scanner
2. Trimite 2 poze făcute de tine în timp ce reciclezi materiale de hârtie sau plastic.

Lieu

Romania

Compétences

ESCO
#analyse new recycling opportunities
Environnement et écologie
Ajouté à la Playlist (1)
Temps à compléter : 1 heure
Partager :

Organisateurs

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca

Utilisé dans les playlists

Eco-friend, Eco-cool
Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca
Badgecraft héberge et développe cette plateforme avec les principaux organismes d'éducation. La première version de cette plateforme a été cofinancée par Erasmus +, programme de l'Union européenne. Contactez-nous à : support@badgecraft.eu .
Plateforme
Changer de langue:
Cofinancé par Erasmus+, programme de l'Union Européenne
AccueilCarteActivitésPlaylists