Su di noi
Playlist
Registrati
1

Reciclez responsabil

Romania
Partecipa
PanoramicaBadge

Reciclez responsabil

Romania
Partecipa

Informazioni

Ce este reciclarea?
Reciclarea este procesul prin care deseurile “cu valoare”, precum ambalajele, spre exemplu, sunt transformate in materie prima secundara pentru fabricarea de noi produse.
Beneficiile reciclarii sunt multiple, de aceea este foarte important ca fiecare dintre noi sa inteleaga faptul ca in spatele legilor drastice privind reciclarea stau idei si principii solide, benefice comunitatilor.
In plus, reciclarea nu numai ca aduce beneficii mediului, dar are și un efect pozitiv asupra economiei.

Beneficiile reciclarii pentru mediu
Prin reciclare se diminueaza considerabil depunearea deseurilor la gropile de gunoi care nu numai ca polueaza masiv mediu dar creeaza si o imagine dezolanta a oraselor, distrugand sanatatea celor care locuiesc in preajma lor recicland, poluantii eliberati de obicei in apa si aer prin depunerea deseurilor la gropile de gunoi, se diminueaza considerabil prin reciclare se reduc emisiile de gaze cu efect de sera din atmosfera. Acest lucru se realizeaza prin inlocuirea materiei prime virgine folosite, cu materie prima secundara, rezultata in urma reciclarii. prin reciclare economisim pe termen lung cheltuielile comunitatii cu energia, daca ne gandim doar la faptul ca energia economisita prin reciclarea unei singure sticle poate alimenta un bec timp de patru ore
prin reciclare se conserva resursele naturale ale Pamantului

Ce materiale pot fi reciclate?
In zilele noastre, cea mai mare parte din produsele diverselor industrii pot fi reciclate: ambalaje, sticla, metal, electrice si electronice, baterii, anvelope si mase plastice, baterii, ulei uzat si nu numai.

Ce trebuie să faci?
Ajută planeta: Adună 5 ambalaje diferite de carton, 5 ambalaje de plastic și 1 de sticlă și reciclează-le prin intermediul unor containere speciale din apropiere.


Risorse utili

  • Protecția mediului prin colectare selectivă

Ottieni badge per l'attività

Reciclez responsabil Ottieni questo badge

Prin intermediul acestui badge vei conștientiza importanța reciclării ca modalitate de combatere a încălzirii globale. Vei vedea cât de simplu și de interesant este ca, prin comportamentul nostru, să păstrăm planeta curată.
Attività
Task n.1
Emesso dall'organizzazione o scansionando il codice QR
Scrie o listă cu locurile unde ai găsit 3 puncte publice de reciclare în apropierea locuinței tale (ex. Pe strada Castanelor, lănga magazinul alimentar)
Task n.2
Emesso dall'organizzazione o scansionando il codice QR
2. Trimite 2 poze făcute de tine în timp ce reciclezi materiale de hârtie sau plastic.

Luogo

Romania

Competenze

ESCO
#analyse new recycling opportunities
Ambiente ed ecologia
Inserito in playlist (1)
Tempo di completamento: 1 ora
Condividi:

Organizzatori

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca

Utilizzato nelle playlist

Eco-friend, Eco-cool
Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca
Badgecraft gestisce questa piattaforma web e continua a svilupparla in partnership con organizzazioni leader nel settore dell'educazione. La prima versione di questa piattaforma è stata realizzata grazie ai cofinanziamenti del programma Erasmus+ dell'Unione Europea. Contattaci all'email support@badgecraft.eu.
Piattaforma
Cambia lingua:
Co-finanziato dal programma Erasmus+ dell'Unione Europea
HomeMappaAttivitàPlaylist