Tokante
Playlistnan
Sign up
1

Reciclez responsabil

Romania
Djòin
Bista generalBadge

Reciclez responsabil

Romania
Djòin

Kontenido

Ce este reciclarea?
Reciclarea este procesul prin care deseurile “cu valoare”, precum ambalajele, spre exemplu, sunt transformate in materie prima secundara pentru fabricarea de noi produse.
Beneficiile reciclarii sunt multiple, de aceea este foarte important ca fiecare dintre noi sa inteleaga faptul ca in spatele legilor drastice privind reciclarea stau idei si principii solide, benefice comunitatilor.
In plus, reciclarea nu numai ca aduce beneficii mediului, dar are și un efect pozitiv asupra economiei.

Beneficiile reciclarii pentru mediu
Prin reciclare se diminueaza considerabil depunearea deseurilor la gropile de gunoi care nu numai ca polueaza masiv mediu dar creeaza si o imagine dezolanta a oraselor, distrugand sanatatea celor care locuiesc in preajma lor recicland, poluantii eliberati de obicei in apa si aer prin depunerea deseurilor la gropile de gunoi, se diminueaza considerabil prin reciclare se reduc emisiile de gaze cu efect de sera din atmosfera. Acest lucru se realizeaza prin inlocuirea materiei prime virgine folosite, cu materie prima secundara, rezultata in urma reciclarii. prin reciclare economisim pe termen lung cheltuielile comunitatii cu energia, daca ne gandim doar la faptul ca energia economisita prin reciclarea unei singure sticle poate alimenta un bec timp de patru ore
prin reciclare se conserva resursele naturale ale Pamantului

Ce materiale pot fi reciclate?
In zilele noastre, cea mai mare parte din produsele diverselor industrii pot fi reciclate: ambalaje, sticla, metal, electrice si electronice, baterii, anvelope si mase plastice, baterii, ulei uzat si nu numai.

Ce trebuie să faci?
Ajută planeta: Adună 5 ambalaje diferite de carton, 5 ambalaje de plastic și 1 de sticlă și reciclează-le prin intermediul unor containere speciale din apropiere.


Rekurso

  • Protecția mediului prin colectare selectivă

Optené badge di aktividat

Reciclez responsabil Optené e badge akí

Prin intermediul acestui badge vei conștientiza importanța reciclării ca modalitate de combatere a încălzirii globale. Vei vedea cât de simplu și de interesant este ca, prin comportamentul nostru, să păstrăm planeta curată.
Tasks
Task no.1
Publiká dor di e organisadó òf skèn e kódigo QR
Scrie o listă cu locurile unde ai găsit 3 puncte publice de reciclare în apropierea locuinței tale (ex. Pe strada Castanelor, lănga magazinul alimentar)
Task no.2
Publiká dor di e organisadó òf skèn e kódigo QR
2. Trimite 2 poze făcute de tine în timp ce reciclezi materiale de hârtie sau plastic.

Lokalidat

Romania

Skills

ESCO
#analyse new recycling opportunities
Medio ambiente i ekologia
Agregá den playlist (1)
Time to complete: 1 ora
Share:

Organisadónan

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca

Used in playlists

Eco-friend, Eco-cool
Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca
Badgecraft ta fasilitá e plataforma akí i ta desaroy'é huntu ku organishonnan líder den edukashon. E programa Erasmus+ di Union Europeo a ko-finansiá kreashon di e promé vershon di e plataforma akí. Tuma kontakto ku support@badgecraft.eu.
Plataforma
Kambia pa otro idioma:
Ko-finansiá pa e programa di Erasmus+ di Union Europeo
KasMapaAktividatPlaylistnan